Евгений Сердюк, ЦСКА 1948: „Време е да спрем Лудогорец за титлата!“

Евгений Сердюк, ЦСКА 1948: „Време е да спрем Лудогорец за титлата!“

Това заяви нападателят днес в пресклуб „България“, след като получи статуетката за Играч на VII  кръг в анкетата сред футболните треньори и специалисти. За двата гола, които украинецът вкара във вратата на Ботев Враца за победата на червените като гост с 0:3, Сердюк спечели престижната класация в шампионата на елитната efbet Лига с 8 от общо 18 гласа. На второ място с 5 гласа е Матеус Соуса от Крумовград, записал също 2 гола на свое име за победата срещу Септември с 2:0. Трети с 3 гласа е Ехидже Укаки от Ботев Пловдив, реализирал победния гол срещу ЦСКА-София за 0:1. На четвърто място с 2 гласа е вратарят на Черно море Пламен Илиев, който помогна да се запази нулевото равенство срещу Лудогорец.

След церемонията Евгений Сердюк сподели, че след преживяната контузия с много усилия и труд се е завърнал на терена и в последните два мача е отбелязал голове. „Мога още повече да вкарвам“, заяви пред репортерите нападателят на ЦСКА 1948 и уточни, че може да влезе в отличната си  форма, както се е изявявал в Черно море. „Искам да завърша този сезон с повече от 15 гола“, изрази личната си амбиция Играчът на VII кръг „Всеки един от нас търси победата. Победата във всеки мач! Трябва нещо да променим в първенството. Време е да спрем Лудогорец за титлата, отбора, който 13 пъти е шампион“, заяви Евгений Сердюк голямата крайна цел на ЦСКА 1948.  Нападателят не се притеснява от разместването на кръговете в първенството във връзка с участието на някои отбори в евротурнирите. „Трябва да сме готови винаги“, каза Е. Сердюк. „Два поредни сезона успяхме в евротурнирите. Смятам, че 100 процента пак ще влезем“, категоричен е футболистът. Той не спести похвалите за треньора Валентин Илиев. „Много ми харесва, голям професионалист е! Виждам, че гони целите си!, обобщи Сердюк.

Попитан откъде идва прякорът му Жеката, придобил известност за бившия голмайстор на България за всички времена Петър Жеков, украинецът поясни, че когато е играл в Португалия местните хора не можели да произнасят първото му име Евгений и затова той им предложил лесното Жека.