ТЕДИСЛАВА ГЕОРГИЕВА – ОТ ИСКРАТА ДА ОБИКНЕШ ТАЕКУОН-ДО ДО СМЕЛОСТТА ДА ПРЕДОТВРАТЯВАШ ПОЖАРИ

ТЕДИСЛАВА ГЕОРГИЕВА – ОТ ИСКРАТА ДА ОБИКНЕШ ТАЕКУОН-ДО ДО СМЕЛОСТТА ДА ПРЕДОТВРАТЯВАШ ПОЖАРИ

Тя е млада, енергична и очарователна млада жена. За себе си казва: „Винаги съм смятала, че не съм типичното момиче. Повече ме влекат професиите на смелите изяви, на риска и опасностите, които се смятат за даденост на мъжете“.  Тя е Тедислава Георгиева.

Завършила е Академията на МВР и днес работи като инспектор по противопожарната безопасност . Има 4 години стаж и отговаря за големия столичен район „Люлин“. Инспектира много обекти – магазини, производствени цехове, училища, детски градини и др. – дали строго се спазват мерките за противопожарна безопасност, дали са налични средствата и системите за тази цел.  Следи проектите за сградите, които са проектирани. Без нейната оценка строителство не може да започне.  Теди харесва своята работа и е амбицирана да продължи развитието си. Мечтае  след време да има шанса да се доказва на длъжността „Началник на смяна“.  „Мога да участвам и в операция по гасене на пожари. Обучена съм и за това“, казва усмихнатата млада жена.

Освен с характера си на безстрашна и решителна още като тийнейджър, Тедислава Георгиева свързва привлекателността на избраната професия с ценностите, които таекуон-до е възпитало у нея.

„От 16 години насам тренирам таекуон-до. Как спортът ми помага в професията? Първо, научи ме на дисциплина. Второ, показа ми да се справям по-лесно с трудностите. На всички деца се дават задачи, които ни учат на отговорност, като задачите постепенно се усложняват.  Трето, в таекуондо има принципи, които са важни за живота – учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол и непоколебим дух“.

Днес Теди споделя, че се чувства много добре в професионалната си среда сред мъжете. „Имам и други колежки, които също като мен имат подкрепа от колегите – мъже. Те осъзнават нашите възможности и ни уважават“, казва приветливата Тедислава Георгиева.

„Няма по-скъп дар от благодарността на хората, на които си помогнал в беда“, убедила се е инспекторката.