Играчът на 16-и кръг Педриньо: „Винаги е хубаво да победиш Левски, но ЦСКА-София е най-трудният съперник“

Играчът на 16-и кръг Педриньо: „Винаги е хубаво да победиш Левски, но ЦСКА-София е най-трудният съперник“

Това заяви крилото на ЦСКА1948 днес в Пресклуб „България“, след като получи традиционната статуетка за Играч на 16-и кръг в анкетата сред футболните треньори и специалисти.  Футболистът, който донесе победата на своя отбор като домакин срещу Левски с 1:0 в първенството на efbet Лига, събра 7 от общо 18 гласа.  Само с 1 глас по-малко има Станислав Шопов от ЦСКА-София за красивия си гол, който затвърди победата на домакините с 3:0 срещу Хебър Пз. За единствения, но достатъчен гол за победата на моряците срещу Арда, Васил Панайотов е на трето място с три гласа на треньорите и специалистите. Квадво Дуа от Лудогорец и Гонсало Кардосо от Локо София си разделят по 1 глас.    

След награждаването Педриньо заяви, че иска отново да бъде оценяван като най-добрия футболист и още много пъти да получава красивата статуетка за Играч на кръга. „Винаги е хубаво когато вкараш гол, но срещу Левски е по-хубаво“, каза бразилецът, който и в Първи кръг на първенството разкова вратата на синия тим за един от двата гола като гост на Герена. За шеметния си гол с удар извън наказателното поле майсторът на точните попадения от далечна дистанция коментира, че това негово умение е едно от най-добрите му качества на терена и треньорът постоянно го насърчава да шутира отдалече. На тренировки постоянно упражнява такива удари, разкри още Играч №1на 16-и кръг. „Победите дават самочувствие“, каза също Педриньо и допусна, че ако ЦСКА1948 победи 15 пъти Левски, той може да стане и голмайстор на първенството в efbet Лига. Като най-близка възможност да продължи успешната си голова серия, бразилското крило си пожела на утрешния жребий за Купата на България, на ЦСКА1948 да се падне да играе отново с Левски.   

На въпрос кой е най-трудният съперник в родния елит, Педриньо отсече: „ЦСКА-София. Това за нас е най-важният мач. Вкарвал съм гол на Армията и пак искам да го правя“.  А доколко постижима изглежда шампионката титла, цел, която преди старта на първенството обяви ЦСКА1948, нападателят отговори: „Целта е да се борим за класиране колкото може по-напред“.  

За предстоящия мач срещу Пирин в Благоевград тази събота и очакванията му, Педриньо сподели, че няма разлика кой отбор побеждаваш, все печелиш три точки. При висока концентрация и качествена игра желаното ще стане възможно.

Бразилецът разкри, че за всеки отбелязан от него гол благодари на Господ, че му дава здраве да играе добре. В ЦСКА-1948 Педриньо вижда голям трамплин за развитието си. „От мен зависи какво ще покажа и дали ще използвам този шанс“, завърши Играчът на 16-и кръг.