За здравето и срещу стреса с “ Taekwon-Do For The Rights”

За здравето и срещу стреса с “ Taekwon-Do For The Rights”

Проектът „ Taekwon-Do For The Rights” с номер 101133552, който се финансира по програмата Еразъм+ на ЕС и се реализира от Централния полицейски таекуондо клуб /ЦПТК/ в партньорство с 10 държави, освен че насърчава младите и активно спортуващи хора да бъдат социално ангажирани, е техен помощник за добро здраве и в борбата срещу стреса.

След седмица отборите – участници от  България, Словения, Гърция, Румъния, Белгия, Унгария, Словакия, Латвия, Сърбия, Полша ще гостуват в София и всеки от тях ще направи презентации по специални модули, като всеки модул съответства на буква от акронима RIGHTS. Какво е съдържанието на първия модул с начална буква R?

R /Role Model/ – Модел за подражание. Всеки участващ отбор ще покаже един модел за подражание от Националната полиция или ППО/противопожарната охрана/, който има специален принос за демократичния живот в неговата общност. Включването на представители на правоохранителните органи е заради  основната им роля в този проект за стимулиране на младите хора към обществена активност.  Освен това, ще научим за спортния режим на отбора.  Особен интерес безспорно ще предизвика как именно този режим помага за здравословния начин на живот и за справяне със стреса.