Асен Чандъров: Не съм много изненадан от победата над ЦСКА

Асен Чандъров: Не съм много изненадан от победата над ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България“ капитанът на Септември /София/  Асен Чандъров бе награден  за Играч №1 на 11-ия кръг. За решителния принос за победата над „армейците“ с 1:0 Чандъров  получи  6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 спортни медии и редакции. Ивелин Попов (Ботев Пловдив) , който имаше решителен принос за победата над Левски с 1:0, получи 5 гласа, Рик Джонатан (Лудогорец), който вкара победния гол за успеха над Локомотив Пд с 1:0  има 4 гласа, Ивей Ромееш (Спартак Варна), отбелязал победния гол за успеха над Локомотив Сф с 3:2,  получи 2 гласа,  а Карл Фабиен (Славия) – вкарал победния гол за успеха над Черно море  с 1:0, има 1 глас.

След награждаването Чандъров благодари на всички, които са гласували за него и сподели, че не е чак толкова изненадан от успеха, въпреки че преди това “червените” бяха записали 12 победи над Септември.

“Първоначалната цел на отбора бе да не изпадне от елитната група. Не съм чак толкова изненадан от победата срещу ЦСКА, въпреки че статистиката преди това беше: 12 мача – 12 загуби за Септември. Всеки един футболист, който е професионалист, излиза и играе за победата“, каза Чандъров и допълни, че във футбола никога нищо не се знае и последният може да бие първия. А за предстоящия двубой с Лудогорец заяви:

„Надявам се да излезем с повече самочувствие срещу Лудогорец и да успеем да измъкнем нещо от този мач. Трите точки са си три точки, няма значение срещу кой играеш. Излизаш на 100% и трябва да победиш“.

На въпрос дали след успешните му игри в последните мачове  ще се върне в Левски, халфът на Септември подчерта, че треньорите ще преценявят.

„Те решиха да ме изпратят под наем, тъй като нямаше да получавам игрови минути. Не исках да стоя на скамейката и се съгласих. Не съм толкова тънкообиден. Футболът е бизнес, постоянно се въртят играчи“, каза Чандъров и обясни, че в Септември от миналия сезон са останали останаха само Шейтанов и по-младите момчета.

„Когато се гради нов отбор, е ясно, че не можеш да взимаш толкова много точки в началото на сезона. В момента отборът се сработи и продължаваме напред. Откакто съм в Септември, виждам много позитивни момчета, които искат да тренират и работят. Треньорите ни помагат и с всяка една победа идва самочувствието. Затова имаме и по-добри резултати напоследък“, заяви Чандъров и за изненада на репортерите допълни, че са имали само два дни подготовка за  мача с ЦСКА.

„Половината момчета не знаеха, че ще играем с тази схема – 5-3-2. На мен тази схема ми е позната, защото я тренирах в Левски. Надявам се да ставаме още по-добри и да постигаме повече победи“, каза  Чандъров, а на въпрос дали очаква да бъде повикан в националния отбор, заключи:

„Мечтата на всеки един български футболист  е да играе в националния отбор!”