Един ден на... Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев: "Христо Крушарски заслужава нашата подкрепа. И след най-голямата буря изгрява слънце."

Един ден на...  Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев:  "Христо Крушарски заслужава нашата подкрепа. И след най-голямата буря изгрява слънце."

Капитанът на “Локомотив”/Пловдив/ Димитър Илиев е добре познат на всички любители на футбола не само с уменията си на терена, но и със спортменското си поведение. Не е особено словоохотлив, но е готов винаги да застане пред медиите. Пред Пресклуб “България” той сподели мнението си за хората и футбола в извънредната ситуация в страната.

Футболът е игра на открито. Би ли описал в един твой ден как компенсираш неговата липса сега?

Ами между 7 и 8 двегодишният ни син се събужда.Със съпругата ми пием кафе и целия ден прекарваме в игри с него.Съчетавам тренировки вкъщи и при възможност крос.Общо взето денят ни минава доста бързо около детето.

Наричат ви пловдивското “Юве” заради цветовете и дизайна на екипите. И вие като колегите си от “старата госпожа” се съгласихте да си намалите заплатите. Трудно ли дойде това решение?

Не само във футбола,а във всяка сфера в бъдеще ще трябва да се правят компромиси.На никого не е приятно,но е неизбежно,в отбора всички момчета са разбрани и влязоха в положение на президента г-н Крушарски, който заслужава да усети нашата подкрепа.

Много варианти се обсъждат за завършването на първенството на efbet лигата. Какъв бихте избрали, ако зависеше от теб?

Мисля,че всеки би искал сезонът да се доиграе нормално,но вероятността е минимална.Мисля,че реално има два варианта,по-оптимистичният е да се изиграят двата мача от редовния сезон и полуфиналите за купата.Ако това положение продължи по-дълго,може да се вземе класирането,което е в момента.

Колко време би трябвало на футболистите, за да се рестартира първенството?

Минимум 14-20 дни за да се предотвратят множество контузии.

– В извънредни ситуации човек открива неподозирани способности у себе си. Какво не знаеше за себе си?

– Вярвам,че се познавам доста добре.Приемам нещата доста спокойно,по принцип съм оптимист и смятам,че нещата скоро ще се оправят.Има много по-лоши неща от това да прекараш вкъщи месец или два.

– Какво е доброто в злото, което ни сполетя?

Може би,че хората,които имат по-малко време за семействата си, ще могат да наваксат.

– С какво би окуражил сънародниците си футболист №1 на България?

И след най-голямата буря изгрява слънце.Нека хората да стиснат зъби доколкото е възможно.На всички ни е тежко,на някои естествено е по-тежко,но всички сме заедно в тези трудни времена,скоро всичко ще се нормализира.