БК Левски Лукойл с наградите за отбор и треньор на ноември

БК Левски Лукойл  с наградите за отбор и треньор на ноември

За втори пореден месец БК Левски Лукойл печели вота на спортните редакции за най-добър отбор. Пресклуб „България“ връчи Купата на победата на Деян Иванов. С 10 гласа многократният шампион на страната, който през ноември с 5 победи и първо място в групата се класира за втората фаза на турнира ФИБА Къп, изпревари другите 2 номинирани. Националният отбор по футбол 5, който стана световен вицешампион, събра 7 гласа, а другият баскетболен клуб, класирал се за втората фаза на турнира на ФИБА, Балкан /Ботевград/ е с 2 гласа. Старши треньорът на Левски Лукойл получи значката „Златен трикольор“ за най-добър сред наставниците. Константин Папазов е с 8 гласа, следван с 5 гласа от Ангел Ленков – личен треньор на бронзовата медалистка на Световното първенство по олимпийско карате при жените Ивет Горанова. Останалите треньори в класацията са: Атанас Герчев /3 гласа/ – старши треньор на националния отбор по джудо – и Ивайло Воденов /2 гласа/ – личен треньор на златната медалистка на турнирите за Световната купа за девойки на сабя Йоана Илиева.

Тази загуба не ни обезкуражава, заяви К. Папазов по повод на поражението с 9 т. от първия мач във втората фаза на турнира на ФИБА срещу израелския Ирони Нес Циона. Поражението е на ранен етап и може да бъде компенсирано, отборът има потенциал за победи, има и вяра и самочувствие, е мнението на старши треньора. Двата отбора са равностойни, но грешките се наказват, а Левски Лукойл допусна грешки, особено в стрелбите от тройката. Левски имаше шанс да победи, но гостите се измъкваха всеки път, когато домакините смаляваха разликата и така не се стигна до обрат. Отсъствието поради контузии на Христо Захариев и на Калоян Иванов са важна причина, както и 20-дневната пауза без никакви мачове, подчерта още Папазов.

Можем да излезем победители от тази фаза на турнира, заяви уверено Деян Иванов. Той изрази несъгласие с президента на Левски Лукойл Тодор Стойков, който недоволен от играта на отбора, заяви след мача срещу Ирони Нес Циона, че играчите нищо не са показали. „89 точки не са нищо“, каза Деян, който допринесе с 14 точки в мача. „Този отбор победи Макаби Тел Авив”, напомни баскетболистът. Той  обсипа с похвали старши треньора Папазов: „Той успя да създаде атмосфера. Успя да обедини този отбор“. Силният емоционален огън на наставника не води до конфликти в моменти на гневни изблици. „ Той е искрен. Знаете ли кое семейство е най-доброто? Италианското. Ние сме едно италианско семейство. Може да се  сбием и след няколко минути да се сдобрим“. Така Деян Иванов описа живота в отбора, с който се гордее.