Сезонът в мотоциклетизма завършва с традиционния мотокрос в Бобошево

Сезонът в мотоциклетизма завършва с традиционния мотокрос в Бобошево

Сезон 2020 ще завърши официално, както повелява традицията, с 64-то издание на традиционния мотокрос в Бобошево, каза в Пресклуб „България“ на последната си пресконференция като председател на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов. Той подчерта, че подава оставка не по здравословни причини, а защото не може да се прави спорт само със заеми и с подкрепата от приятели на председателя на Организационния комитет „Гран при България“ Румен Петков.

От своя страна Румен Петков посочи, че в Бобошево ще приключи един доста кратък и труден, но изпълнен с много емоции сезон. Той заяви, че българските състезатели са показали изключителни качества, воля и способност да се мобилизират в трудните моменти.

Много състезатели правят своя дебют именно в Бобошево, започват тренировки в нов клас или с нови мотоциклети и не на последно място се борят за традиционната награда за победителите, която е под формата на дамаджана бобошевско вино. Сега е един от най-трудните периоди за организацията на  състезанието в дългогодишната му история, но ентусиазма на организаторите заслужава само уважение. През последните години Община Бобошево положи много усилия за да подобри  условията за състезателите и трасето, като единствено незаменимо остава „червеното изкачване“ или „червения баир“, както е известна сред пилотите височината, която е песъчлива, с тенденция за сериозно изкопаване в течение на състезателния уикенд, което  прави изкачването трудно и изморително.

64-то издание на „Гран при Бобошево 2020“ включва 2 тренировки  в събота, официалното откриване е в неделя в 10.15 ч, след което ще се проведат по два манша във всички класове.