Отборът на европейските шампиони и медалисти по бокс с наградата за месеца

Отборът на европейските шампиони и медалисти по бокс с наградата за месеца

Днес в пресклуб „България“ националният отбор по бокс за младежи получи специално изработения изящен плакет за отбор на октомври. Наградата е осигурена от традиционния вече спомоществовател на анкетата “Burnit SunSystem”, . На Европейското първенство в Будва, Черна гора,  възпитаниците на старши треньора Борислав Бояджиев спечелиха два златни и два бронзови медала и се класираха на четвърто място отборно. Радослав Росенов в кат. 60 кг и капитанът на тима Уилям Чолов в кат. 75 кг донесоха по една титла, четвърта поред за всеки от тях,  Даниел Кирилов/57 кг/ и Кирил Борисов /+92 кг/ добавиха другите отличия. С този голям успех младите боксьори заслужиха първо място в анкетата на пресклуб „България“ сред спортните редакции – 12 гласа. Втори с 9 гласа са волейболистите на Хебър Пз, носители на Суперкупата на България. На трето място в допитването за отбор на октомври са носителите на Суперкупата по баскетбол Рилски спортист – 2 гласа.

След церемонията старши треньорът Б. Бояджиев благодари на медиите и сподели,  че е изненадан от първото място на своя млад отбор, като се има предвид, че обикновено спортът при мъжете се оценява по-високо, в случая волейболният и баскетболният отбор. Наставникът изрази надежда шампионите и медалистите от Будва, които следващата година ще навършат 19 г и ще се състезават и при 22-годишните и при мъжете, бързо да се адаптират и отново да печелят медали. Авторитетният специалист даде актуални примери за такива боксьори от други страни. Важно е физически да станат по-силни и стриктно да спазват режима, подчерта Бояджиев.

Той  припомни, че преди Европейското първенство момчетата имаха подготовка с мъжкия национален отбор и резултатът е много добър. Дали обаче някои от младите боксьори ще се качат на ринга на най-стария турнир в Европа за Купа Странджа още в началото на 2022 г, зависи от решението на старши треньора на националния отбор за мъже Жоел Арате и от техните клубни треньори. Мога да кажа за Уилям Чолов, който е в моя клуб, че ще е готов да участва на турнира, заяви Б. Бояджиев.