Илиана Раева: Предстои грандиозно събитие на световно ниво

Илиана Раева: Предстои грандиозно събитие на световно ниво

Българската федерация по художествена гимнастика подготвя уникален бенефис, в които ще участват олимпийските шампионки от ансамбъла, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Елена Бинева и Теодора Александрова.

Президентът на централата Илиана Раева призова залата да бъде пълна, защото момичетата заслужават да завършат кариерата си с незабравим спомен.

Бенефисът “Сън” ще се проведе в четвъртък, 16 декември, от 19.30 часа в “Арена Армеец”, а билетите все още са в продажба.

“Предстои ни едно грандиозно събитие. Само преди пет години изпратихме олимпийските бронзови медалистки от Рио, а сега изпращаме първите в историята олимпийски шампионки. Елена Бинева няма да присъства, но ще има участие чрез видео връзка. Спектакълът се прави от фирма “Пропаганда”, а в основата на мащабната продукция е Калоян Лалев-Кайо. Той има уникалните възможности и способности да прави нещо, което е на световно ниво. Това ще остане един невероятен спомен за всички фенове”, каза Раева.

Раева благодари на момичетата от ансамбъла Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова, на Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и на невероятните треньорки Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

В спектакъла ще има само българска музика, изпълнена на живо, гости от чужбина, специално участие на варненката Петя Панева, която спечели “Гласът на България”, а гимнастичките ще имат изпълнение заедно, но и индивидуално.

“Това е много важен спектакъл, защото тези момичета заслужават да излязат през парадната златна врата на художествената гимнастика, защото написаха златна страница в историята. Те ще бъдат представени по много нетрадиционен начин, по който не сте ги виждали. Правим този спектакъл в много трудно време при пандемия, но вярвам, че трибуните ще бъдат пълни. Вярвам, че тези момичета ще бъдат изпратени от пълна зала и на крака, така както го заслужават”, добави Илиана Раева.

“Това е най-специалната и най-успешната година в историята на българската художествена гимнастика и това е най-малкото, което може да направим за тях”, каза още президентът на БФХГ и добави, че преди спектакъла ще има специална церемония, на която гимнастичките ще бъдат наградени от БФХГ и различни спонсори на централата.