Шефът на НВЛ Живко Желев: Работим за тв излъчване на всеки мач от Ефбет Супер Волей. Конкурираме се с футбола по гледаемост.

Шефът на НВЛ Живко Желев: Работим за тв излъчване на всеки мач от Ефбет Супер Волей. Конкурираме се с футбола по гледаемост.

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ президентът на Националната волейболна лига Живко Желев заяви, че основната цел на новото ръководство  – финансовото стабилизиране на НВЛ, е постигната още през първата година. Целта пред НВЛ до края на първенството и през новия сезон е още по-добро предлагане и съответно по-сериозна продажба на произведения продукт сред запалянковците и телевизионните зрители, добави  Желев и подчерта, че  друг от приоритетите пред ръководството в близките години е редуциране броя на участниците в efbet Супер волей до 12 отбора, като всеки мач от първенството да бъде телевизионен.

„Тази година ще отпаднат три отбора, а ще влезе само един от Висшата лига. През следващия сезон ще бъде същата формула. Аз мисля, че това е оптималният брой за елитната efbet Супер волей. Има мачове по волейбол, които имат по-висок тв рейтинг от редица футболни срещи от елитната група. Българите обичат волейбола и когато могат да гледат мачове по телевизията, го правят с удоволствие. Затова срещите започват от 18.30 ч. – най-хубавото според нас време за българския фен“.

Живко Желев поясни, че има пълно разбиране между клубовете и всички се съобразяват както с мачовете на участниците в европейските клубни турнири, така и с първенствата на националните ни отбори – и при мъжете,  и при юношите.

„В началото на януари прекратихме шампионата заради участието на националния ни отбор за юноши до 18 години на квалификациите за европейско първенство в София, а в края на март ще прекъснем за 20 дни заради националния ни отбор за младежи до 20 години, които имат големи шансове не само да спечелят квалификациите, но и да  спечелят медали на европейското първенство. Ние сме длъжни да приключим всички първенства до края на април,  сроковете са сгъстени, но нямаме друг избор“.

Живко Желев поясни, че формулата за провеждането на Купата на България в Бургас е съобразена с участието на отборите  ни в европейските клубни турнири, ще бъдат взети всички противоепидемични мерки, като тази година условията са по-добри  в сравнение с миналата,  когато не е имало ваксини и зелени сертификати. Желев подчерта, че ако някой отбор не пристигне в Бургас за участие в Купата на България, вероятно ще бъде изключен от efbet Супер волей.

Маркетинг директорът на НВЛ Сашо Йовков поясни, че вече се водят преговори с телевизията, която да  излъчва мачовете от следващия шампионат.

„Мога да потвърдя, че колегите проявяват голям професионализъм, а това си личи и по високия рейтинг на много от двубоите, които през този сезон се излъчват. Сега само  един мач е телевизионен, а нашата цел е всеки двубой от efbet Супер волей да бъде излъчван. Това няма да бъде лесно, но всяка телевизия, като види, че има интерес, ще направи необходимото мачовете да се предават директно. Защото и самата телевизия ще печели повече“.