Александър Колев: Вкарвам гол във всеки мач, на който присъства синът ми

Александър Колев: Вкарвам гол във всеки мач, на който присъства синът ми

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на  ЦСКА 1948 Александър Колев бе награден  за Играч  №1 на 31-вия кръг в efbet Лига.  За хеттрика си срещу Арда  Колев получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори.  Сисиньо (Лудогорец) –има 5 гласа, Николай Минков (Ботев Пловдив)  и Ивайло Чочев (ЦСКА 1948)  са с по 3 гласа, а Иван Дюлгеров (Черно море)  е с 1 глас.

Колев благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че изминалият сезон е най-успешния му  като нападател.

„Мисля, че добре се представих през този сезон, както и ЦСКА. Малко не ни достигна да се класираме на 7-мо място и да играем бараж за участие в евротурнирите. Сами сме си виновни, че с човек повече допуснахме Берое да ни изравни в последната минута“, каза Александър Колев и добави, че все още не е подписал нов договор с ЦСКА 1948, но очаква това да стане в близките дни. Той посочи, че няма оферти за него от други български отбори, но и да има, предпочита да остане в ЦСКА.

„Не съм работил досега с Любослав Пенев, но знам, че държи много на дисциплината и пуска в мачовете тези играчи, които са се представили най-добре в тренировките.  Това е добре за мен. Знам и че е много амбициозен и се надявам под негово ръководство ЦСКА да се представи още по-добре в шампионата“, заяви Колев.

Той е играл доста години в различни чуждестранни първенства, най вече в Полша, и каза, че там много се набляга на младите играчи и на физическата подготовка.

„Ако там се появи някой по-техничен футболист, веднага се забелязва. Иначе всички имат отлична физическа подготовка. Прави ми  впечатление, че за разлика от Полша, тук младите играчи веднага след края на тренировките бързат да си тръгнат, никой не остава да тренира самостоятелно“.

Накрая Александър Колев разкри един любопитен факт.

„Досега синът ми присъства на три мача, в които играех, и в трите вкарах гол. Явно ми носи късмет, затова обмислям в следващия шампионат да го водя със себе си на всеки мач – може и да стана голмайстор на първенството!“, заключи Колев.