Играчът на 6-и кръг Галин Иванов: „Славия е в сърцето ми!“

Играчът на 6-и кръг Галин Иванов: „Славия е в сърцето ми!“

Халфът на Славия Галин Иванов получи днес  в пресклуб „България“  отново статуетката за Играч №1 на кръга. Той вкара първия си гол/втори в мача/ след завръщането си в Славия от ЦСКА 1948 в гостуването срещу Хебър на стадион „Васил Левски“, където „белите“  победиха с класическото 3:0 и продължиха доброто си представяне от началото на шампионата. В анкетата сред футболните треньори Галин получи 7 от общо 19 гласа и остави след себе си Брайън Морено/ЦСКА –София/ с 5 и Евгений Сердюк /Черно Море/ и Йон Бакеро/славия/ с по  3. Иванов е многократен носител на тази награда с различни отбори, а избирането му за най-добър футболист на 6-и кръг отново доказа, че класата стои над всичко. Самият той сподели, че на сърцето му е Славия, тъй като играе в отбора още от  19-годишен и винаги се завръща на Овча купел след  като е играл за година-две в други отбори. „Близо е и до дома ми, ходя на тренировки с колелото“, сподели Галин. „След завръщането на Загорчич, Славия се справя добре. С тези футболисти, които има Славия, миналата година завършиха шести. Тази година се надявам да е по-напред в класирането. Знаете, че Славия не парадира с голям бюджет, не дава големи заплати. Налага юноши от клуба, дава шанс и така се самоиздържа, продава футболисти. Един апел към младите футболисти, ако искат да отидат в чужбина: трябва да са в Славия. Да започнат да тренират в школата, да се развиват и да отидат на по-добро място, защото това е шанс за тях, от който трябва да се възползват“.

„Честно казано не съм имал някой определен футболист, който да следвам. Когато отидох в Славия, имах доста респект от Данчо Петков, който тогава беше капитан на отбора. Не само аз, всички го уважаваха. Той се държеше малко по-твърдо с нас, което вече не, че го няма, но не се позволява на по-опитните да го правят, защото по-младите ще се обадят на мама и тати или на президента и ще се оплачат“.

Галин Иванов не е съгласен да се отлагат мачовете от първенството, защото това нарушава ритъма на подготовката на отборите „Два дена преди мача ни казаха, че няма да има мач. Ти се готвиш цяла седмица и изведнъж ти казват, че няма да има мач, което не е правилно. Най-добре да бяха спрели първенството и да видим кой къде ще се класира, пък след това да продължим нататък. Вижте, нямам против да се отлагат мачове, но да се каже една-две седмици предварително. Не може един ден преди мача да разберем, че няма да играем. Да чакаме да видим ще победят ли или няма да победят и тогава да се решава. Това не е правилно“.

Халфът очаква с нетърпение мача с Ботев/Вр/ в понеделник. „Това ще е първата среща от началото на първенството, когато ще играем на нашия стадион и се готвим сериозно за нея“.

На предстоящите мачове в европейските турнири на двата български отбора Галин Иванов гледа с надежда за добро представяне. „ЦСКА ги чака тежък мач, но се надявам да победят. Желая късмет и на Лудогорец. Дано да влязат в групите. Все пак сме българи и трябва да подкрепяме нашите отбори в Европа. Не да се плюем и да стискаме палци да не се класират. Напротив, трябва да е обратното и повече хора трябва да го правят, ако искаме да вървим заедно и да се развива спортът, държавата и да сме добре всички“.