Любослав Пенев: Ние сме единственият отбор в Европа, който е играл толкова много мачове с човек по-малко

Любослав Пенев: Ние сме единственият отбор в Европа, който е играл толкова много мачове с човек по-малко

Старши треньорът на ЦСКА 1948  Любослав Пенев даде редовната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди мача  с Лудогорец  от 18-ия кръг в efbet лига.   В неделя двата тима се изправят един срещу друг в 17:30 часа на стадиона в Разград, а наставникът на “червените” заяви, че се надява отборът му да покаже добър футбол.

“Надявам се да направим добър мач, да покажем добър футбол, да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач, особено когато играем с човек по-малко. Очаквам добри емоции. Имаме дълга скамейка, те също, въпросът е кой как ще изиграе картите си. Доволен съм от момчетата, тренират добре. Във всеки един мач виждам нещо положително. Доволен съм и няма да се отклонявам от курса”, каза Пенев и отново подчерта, че съдийството е един от основните проблеми в българския футбол. 

“И преди съм го казвал: очаквам от съдиите професионализъм и безпристрасност. Това помага на футбола. Не искам да ни помагат, но и да ни пречат. Ако има помощ, тя не е полезна за футбола. Съдийството е един от основните проблеми и това трябва да се реши веднъж завинаги. Той не е от днес и вчера, а от много години. Трябва нещата да се подобрят максимално. Не критикувам съдиите. Когато един съдия е безпристрастен и свири каквото трябва да отсъди, си правя изводи – тук работим добре, тук правим грешки”, каза Пенев и добави, че ЦСКА 1948 е единственият отбор в Европа, който за толкова къс период е играл 5 мача с човек по-малко.

„Това е рекорд. Един загубихме, четири спечелихме. Не трябва да търсим проблем там, където го няма. Кашай – какво ще стане, ако го махнат? Изгоряха съдии, които са бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Шапката, която ръководи целия процес – там е проблемът. Нямам против абсолютно никой, но нека развиваме футбола. Стана много време откакто това ръководство управлява и не виждам никакви плюсове. Това е много важен фактор, който влияе на първенството“ каза Пенев и добави:“За нашия отбор, за ЦСКА, съдиите ни режат главата от началото на първенството“.

Пенев каза, че ще гледа Световното първенство с интерес, но повече го интересува как играят българските национални отбори, как играят и как се развиват  юношите.

„Нивото в България не е високо. Ще направя комплимент – ние сме средно-ниско ниво. Логично е в България да не играят звезди от световния футбол. Нашето ниво не отговаря на техните изисквания. Те искат друг тип футбол – правила, подредено първенство. При нас идват  играчи от втора и първа лига, но са резерви и не играят там. България не е атрактивна дестинация, атрактивни са заплатите”, разясни Пенев, след което се върна към предстоящото гостуване в Разград.

“Всеки отбор печели или губи точки. Ние искаме да печелим точки и да сме на висока позиция. Нашето мислене не е насочено към поражение. Ако не се случи, нещо е станало. Ако са били по-добри – честито. Искаме да печелим точки и към момента това се получава. В нашия титулярен състав във  всеки мач излизаме  с пет, шест, седем български футболисти. А има отбори, които започват с един и завършват с нула български футболисти. За мен няма титуляри българи и чужденци. Всички са еднакви и трябва да се борят за мястото си в отбора. Много кръгове бяхме на първо място, целите са високи. Казвам, че пътят по който вървим, е правилен и точен. Няма да излизаме от релсите. Винаги ще се стараем да печелим точки и да победждаваме със самочувствие и желание“, заключи Любослав Пенев.