Стойчо Младенов: Следващата година трябва да бъде по-добра и да се борим за титлата

Стойчо Младенов: Следващата година трябва да бъде по-добра и да се борим за титлата

Ръководството на ЦСКА 1948 даде специална пресконференция в Пресклуб „България“ след като спечели бронзовите медали в efbet лига и ще направи своя дебют в европейските клубни турнири. Пред репортерите говориха изпълнителният директор Добрин Гьонов, спортният директор Кирил Котев, оперативният директор Стойчо Младенов, старши треньорът на отбора Атанас Рибарски и голмайсторът в шампионата Ивайло Чочев

Оперативният директор  Стойчо Младенов заяви, че и при него е имало горчилка от загубения финал за Купата на България от Лудогорец, но тя е изчезнала в момента, в който е погледнал класирането в края на шампионата и е видял, че „червените“ отново са пред Левски.

„Равносметката е ясна и категорична. Изключително сме доволни, защото клубът започна от най-ниското ниво, а в момента се радваме на едно голямо развитие във всички нива, като започнем от първия отбор – най-високо ниво, до третото ниво, елитните групи и т.н. Изключително сме доволни и щастливи от начина, по който се работи. Надяваме се следващата година да бъде още по-успешна.Едно е да си на треньорската скамейка, друго е да бъдеш на трибуните. Удоволствието е едно и също. Надявам се да имаме успех в европейските клубни турнири. И го пожелавам от все сърце на цялото ръководство, на футболистите и най-вече на старши треньора. При нас всичко е кристално ясно, няма нужда да доказваме нашия феърплей. За другите тях трябва да попитате. Има и органи, които могат да проследят истината от А до Я. Имаше съмнителни мачове, но не мога да ви кажа конкретика. Не искам да се занимавам с противниците. Нека да си анализират и преоценят поведението.Следващата година трябва да бъде по-добра. Свикнали сме и такъв е манталитета на всички. Надявам се в близките една-две години и това да се случи и да се борим за титлата. Ние сме изключително амбицирани“.

Спортният директор на ЦСКА 1948 Кирил Котев заяви, че има реален интерес към Ивайло Чочев, както и запитвания за Даниел Наумов и Георги Русев.

„Поставените цели се изпълниха, което е най-важното. Искам да благодаря на Любо Пенев и неговия щаб, както и на Тошко Янчев. Те имат голям принос за всичко това, което постигнахме. Искам да пожелая успех и на Атанас Рибарски.  Има интерес към Енрике Рафаел и в момента водим преговори. Ще видим как ще се разделим с него. Към Ивайло Чочев също има интерес. Всичко е въпрос на разговори. Гледаме и на двете места – имаме и българи, към които проявяваме интерес, имаме и чуждестранни футболисти, с които вече водим разговори. Разглеждаме футболисти на позицията на нападател. Имаме запитване за Дани Наумов, Георги Русев, но още няма нищо конкретно“.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски заяви, че със сигурност ще има нови играчи в тима за участието в европейските клубни турнири.

„Изпращаме прогресиращ сезон. По-добър от изминалата година. Имаме вече излаз в Европа, което е плод на труда през изминалите години. Със сигурност това е резултат на работата на всички, които сме помогнали. Несъпоставимо е първия и втория отбор. Имахме разговори и ще водя отбора през следващия сезон. Успяхме да увеличим преднината от четвъртия, така че краят е позитивен. За напускащите, нека първо се изясним със самите играчи. Нови футболисти със сигурност ще има, но приоритетно ще опитаме да извлечем максимума от настоящите”.

Халфът на ЦСКА 1948 и голмайстор на efbet Лига за изминалото първенство Ивайло Чочев  направи равносметка за кампанията, като засегна и тема за националния отбор на България.

„Трето място, финал за Купата. Да се надяваме, че другия сезон ще е още по-добре. Мисля, че оттук нататък следва по-трудното, защото ще трябва да поддържаме по-високо ниво. Аз имам договор с клуба, чувствам се добре. Ако пристигне оферта, която удовлетворява клуба, ще разговаряме. Не ми беше цел да стана голмайстор, но колкото повече идваше края на сезона, си го поставях. Радвам се, че отново съм викнат в националния отбор, защото това е чест за всеки. Очаквам два тежки мача, надявам се да направим един добър отбор и колектив. Повечето момчета не ги познавам, защото са по-млади. Не мисля, че трябва да се доказвам на някого”

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948  Добрин Гьонов заяви пред репортерите:.

“Моята равносметка, не само за сезона, е следната: знаете какво се случи 2016 г. Тогава ЦСКА фалира, беше създаден ЦСКА 1948, който трябваше да наследи моралните ценности на армейския клуб. Тръгнахме от “А” окръжна с юношите на ЦСКА. За седем сезона стигнахме до европейските клубни турнири. Това е едно огромно постижение в европейски мащаб, именно затова бяхме поканени да бъдем част от Асоциацията на европейските клубове. Числата са красноречиви – през целия сезон бяхме в топ 3. Беше постижение да стигнем до финала за Купата. Винаги предпочитаме да играем с българи – познаваме ги, на нашия пазар са, лесно можем да имаме информация за техните качества и нрави, но пазарът в България е лимитиран. Дали на стадион “Васил Левски” ще играем в Европа? Да. Бихме искали да стигнем до груповата фаза, но няма да е лесно. Трябва да подготвим силен отбор, на 21 юни е жребият. Надявам се да дадем реванш на Лудогорец за Суперкупата”, каза Гьонов и добави, че отборът ще проведе лагер в Словения, като ще изиграе 5 контролни мача със силни отбори от Балканите.

.