Играчът на 10-и кръг Красимир Милошев: Тази година може да сме в топ 6!

Играчът на 10-и кръг Красимир Милошев: Тази година може да сме в топ 6!

Това заяви защитникът на Локомотив София, който записа на свое име два от трите гола на своя отбор за победата с 3:2 срещу Левски и заслужи признанието на треньорите за Играч на 10-и кръг в първенството на Efbet Лигата. Милошев бе избран с убедителна преднина от  7  от общо 18 гласа гласа в редовната анкета сред футболните специалисти. С  4  гласа втори е  Кирил Десподов, също автор на два от четирите гола за победата на Лудогорец срещу Ботев Враца с 4:0. Другият изявен на терена – Антоан Бароан от Ботев Пд, който осигури победата на канарчетата срещу ЦСКА 1948 с 2:0 – има три гласа. Също толкова е спечелил и Мено Кох от ЦСКА София, победил Славия с 2:0. Подреждането завършва  с Илия Димитров /1 глас/, вкарал победния гол за червено-черните срещу Левски.

Красимир Милошев  изтъкна, че след загубата срещу Славия, победата срещу Левски е важна, но тя вече е в миналото. Предстои  по-тежък мач срещу Пирин в Благоевград, където се играе много трудно.  

„Ако бях отишъл в Левски или ЦСКА, нямаше да стана такъв футболист. Толкова много съм научил от Локомотив“, разкри в емоционално изявление след церемонията по награждаването в пресклуб „България“ днес Красимир Милошев. Така защитникът, който играе и халф, обясни защо железничарският клуб е в сърцето му и е благодарен на собственика Иван Василев.  

При завръщането си в елитната efbet  Лига , Локо Сф  приключи първенствто 2021-2022 г  на 11-о място, сега е на 8-ма позиция във временното класиране на новото издание 2022/2023 . „Тази година може да сме в топ 6“, убеден е Кр. Милошев  и подчерта, че треньорът Станислав Генчев учи футболистите на концентрация и агресия в статично положение с притискане в гръб на противника. Така Играчът на 10-и кръг приложи този похват към Андриан Краев,  синият халф загуби топката и  Милошев  стигна до гол.  Резултатът от урока вече е налице – в последните два мача Локо Сф не е допуснал гол от статично положение, каза още Милошев.   „Чисто футболно мисля, че сега играем с нова схема, виждам в очите на моите съотборници, че искат да се влагат на 100%.

„Според мен най-бързо към отбора се адаптира Антонио Вутов, знаете, че той е бил в Левски и това определено му е от полза“, допълни Милошев. В отбора има добър колектив, няма деление на  млади и опитни, единствено с чужденците комуникацията е по-трудна, но се привързват към тима.

Халфът поясни, че хандбалът, който е първото му увлечение в спорта, му помага и във футбола. „ Доста често се случва, особено когато отидем някъде на лагер, пускам си мачове и гледам. В хандбала има доста тичане, това ми помага“.

Милошев изрази надежда, че за следващия лагер на националния отбор ще попадне сред повиканите от новия селекционер Младен Кръстаич. „Мисля, че всеки футболист, който играе, иска да стигне до националния отбор. Виждам, че сега са повикали доста млади футболисти, което ме мотивира още повече да тренирам и да се доказвам и се надявам на следващия лагер да попадна в състава“.