Станислав Генчев: Мисля,че Локомотив може да играе на финала за Купата на България

Станислав Генчев: Мисля,че Локомотив може да играе на финала за Купата на България

Старши треньорът на Локомотив /София/  Станислав Генчев даде специална пресконференция в Пресклуб „България“ преди реванша от  полуфианалите в турнира за Sesame Купа на България срещу ЦСКА 1948 утре. „Червените“ спечелиха драматично с 3:2 в първата среща на стадиона в столичния квартал „Надежда“.

Генчев заяви пред репортерите, че е оптимистично настроен, че неговият отбор може да се класира за финала. Наставникът коментира още и горещите теми около оттеглянето на собственика на клуба  Иван Василев, както и собственото си бъдеще. Генчев бе  свързван с поста  старши треньор в Левски, а в последно време и в ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив.

„Надявам се утре да направим добър мач. Това, че сме загубили с 2:3 домакинската среща, дава предимство на противника, но от друга страна правилото, че няма гол на чужд терен, донякъде ни облагодетелства, защото и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е загубено. Говорих с футболистите, те вярват, че можем да постигнем победа“, заяви Генчев и допълни, че отборът ще направи всичко възможно да зарадва  собственика Иван Василев и феновете с добра игра и победа и да играе на финала. „Имаме известни проблеми, днес е последната тренировка и след нея ще разберем какъв ще бъде съставът. Надявам се контузените футболисти да са в максимално добро състояние. В такъв двубой е важно да се използва пълният потенциал на отбора“, продължи треньорът и коментира слуховете, че може да поеме друг отбор от родния елит.

„Първо, всичко, което се пише, не отговаря на истината. Изключително ми е неприятно, че преди мача с Левски се писа, че евентуално мога да сменя Мъри Стоилов. Никога по никакъв повод не е имало разговори с Левски. Миналата седмица  писаха, че мога да стана треньор на ЦСКА 1948. Предстои ни полуфинал с тях. Абсолютно мога да гарантирам – никога по никакъв повод не е имало разговори с ЦСКА 1948. Днес преди малко прочетох, че ще ставам треньор на Ботев Пловдив. Абсолютно същото нещо – никога не е имало разговори, изключвам зимата, когато имаше интерес, но тогава беше съвсем различно. Последните месеци не е имало и една дума разговори с който е да отбор. Това не влияе добре в съблекалнята – неяснотата, която има в отбора,   собственикът и треньорът дали остават или не, има  играчи с изтичащи договори – всичко това създава напрежение. Но  искам футболистите да намерят сили, най-вече морални, да превъзмогнат всичко това, да мислят само за мача и да дадат най-доброто от себе си. Това е най-важната ми задача –да успокоя съблекалнята, подчерта Генчев и добави, че е много неприятно, когато собственикът иска да напусне клуба.

„Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив София – от окръжните групи до едно много добре представяне в Първа лига. Неприятно е за футболистите. Хубавото е, че той лично заяви пред ръководството, че всичко, което е поето като ангажимент към футболистите, ще бъде изпълнено, за да има спокойствие. Но въпреки това  играчите постоянно питат какво се случва. Не е приятна обстановката. Най-малко сме очаквали след този сезон да се случи нещо подобно. В разговор с него той ми заяви, че  е категоричен и ще се оттегли“, заключи Генчев.