Тодор Янчев: За мен ще бъде провал ако не се класираме за финала на Купата на България

Тодор Янчев: За мен ще бъде провал ако не се класираме за финала на Купата на България

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев заяви, че е напълно убеден във възможностите на футболистите си  и вярва, че “червените” ще стигнат до финала  за Купата на България.  Реваншът с Локомотив  (София) е утре от 19:00 часа в Бистрица.

“Мина първото полувреме на полуфинала, а утре е второто. И двата отбора искат да продължат напред, но аз съм убеден във възможностите на нашия отбор. Трябва да подходим още веднъж сериозно и да направим решаващата крачка, за да се класираме на финала”, каза пред репортерите Янчев. ЦСКА 1948 спечели първия полуфинален двубой  срещу Локомотив с 3:2, но след това влезе в неприятна серия от три кръга в първенството без победа.

“Когато не побеждаваш, а имаш високи амбиции, не е добре. Хубавото е, че точковата разлика с четвъртия се запази, но това не ме успокоява. Извадихме си поуки от последните мачове и гледаме напред. Вярвам, че утре ще видя хубавото лице на нашия отбор”, продължи Янчев и добави, че след загуба настроението винаги е по-ниско, но силният е силен тогава, когато падне и успее да стане.

„Тук е моментът да реагираме и да покажем желанието ни да играем финал. Голът аванс си е гол аванс, но нищо не е решено. Чочев е напълно готов и тренира. Той записа малко време на терена в последния мач. Мога да разчитам и на него, и на Карагарен. За съжаление, не съм обнадежден за завръщането на Бидунга до края на шампионата. Ако го направи, това ще бъде истинско чудо”, заключи Янчев.