Радослав Кирилов: Работим добре, рано или късно резултатите ще дойдат

Радослав Кирилов: Работим добре, рано или късно резултатите ще дойдат

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов бе награден за Играч номер 1 на 29-ия кръг на efbet Лига. За  двата гола при победата на  „червените”  с 2:1 над Локомотив София Кирилов получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Исмаил Иса (Черно море) има 5 гласа, Иван Тасев (Пирин) е с  4 гласа, Якуб Пьотровски (Лудогорец) има 2 гласа, а Иван Минчев (Славия) получи 1 глас .

Кирилов благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че се радва, че с двата му гола ЦСКА се е върнал на победния път. В следващия кръг ЦСКА 1948 се изправя срещу Локомотив Пловдив, а според Кирилов, „смърфовете” играят най-стойностният футбол в България.

 „Благодаря за наградата. За мен е чест. Радвам се, че получавам такива награди, а най-вече се радвам, че успях с тези два гола и с помощта на съотборниците ми, да направим така, че да се върнем на победния път. Трябва да затвърдим позицията си и да вземем точки срещу Локомотив (Пловдив), за да останем на шестото място. Лично мое мнение е, че Локомотив (Пловдив) играе може би най-стойностния футбол у нас, има доста изграден стил на игра. Отбор, който има много изявени изпълнители. С млад, добър треньор, който изгражда нещо хубаво там”, каза Кирилов  и посочи, че според него сезонът е бил колеблив, защото през зимата са станали много промени.

„Разчитаме на доста млади момчета и ще трябва време за оптимална форма. Смятам, че работим доста добре и рано или късно резултатите ще дойдат.”

Той добави, че във футбола не трябва да се правят сметки, защото винаги излизат криви.

„Аз мисля, че във футбола няма място за сметки. Ние сме длъжни да играем мач за мач и да взимаме максималния брой точки. Има и вариант, ако победим в Пловдив, след това сме на девет точки от четвъртото място. Има малък шанс четвъртият отбор в крайното класиране да играе бараж за участие в европейските клубни турнири. Може би трябва да гоним тази максимална цел. Ако нещата се стекат така, че да играем за седмото място, ще мислим тогава за мачовете. Важно е да се обиграе добре отборът. Младите да добият самочувствие и ние опитните да им помогнем. Тренираме по най-добрия начин и аз мисля, че нещата ще се получат“.

На въпрос как вижда своето бъдеще  през следващия сезон, Кирилов бе категоричен:

„Изцяло съм фокусиран за предстоящите мачове. Аз имам договор за още една година, бъдещето ми е свързано с клуба. Последните месеци не играх достатъчно добре. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да се върна в топ форма. Не играех редовно, но това пък е свързано с факта, че моите колеги са играли по-добре от мен. Нашият клуб има достатъчно силни футболисти. Във футбола така се случват нещата, всичко е на моменти. Важно е, когато не си във форма, да тренираш и да излезеш от ситуацията“.

За ролята на новия старши треньор Валентин Илиев за добрите резултати в последните два мача, Кирилов заяви:

“Всеки треньор си има своите виждания. Винаги, когато има треньорска промяна, има импулс в отбора. Със сигурност Валентин Илиев е човек, който държи изключително много на дисциплината и човек, който според мен има голямо бъдеще като треньор.

Имахме малко време за работа с него, но сега вече програмата е по-лека. Ще имаме повече време за тренировки. Надявам се да изградим един добър отбор, който да радва окото, да играем добър футбол. В отбора има момчета, които имат голямо бъдеще. Стига само сега да не си помислят, че като са титуляри, са стигнали своя максимум в развитието си“, заключи Кирилов.